Oekraïners verkennen Selwerd

Afgelopen vrijdag, 25 maart, stond de openingshandeling van de gerenoveerde studentenflat aan de Kornoeljestraat op de agenda. Er was sprake van een comminucatie fout aan de zijde van de Gemeente Groningen. De feestelijkheden vonden achteraf plaats in de Duindoornstraat.

Tijdens het wachten passeerden gevluchte Oekraïners ons die net terug kwamen van een wijkverkenning door City Central. Zij kregen alle praktische informatie en leerden de buurt een beetje kennen. Weg van alle oorlogsgeweld en tijdelijk een veilig onderkomen in het studentenflat.

Het deed ons beseffen wat gaat er door die mensen heen. Wat staat hun nog te wachten en hoe vangen we deze grote aantallen straks op. De vele jongeren met welk perspectief worden zij groot? Hoe zal het zijn met vaders en de andere achtergebleven familieleden? Kortom, het doet ons beseffen welk een rijkdom het is om nog in vrede te kunnen leven en waar liefde voor elkaar niet is weg te denken.

In Groningen zijn vluchtelingen welkom maar hoe implementeren we dit binnen onze gemeenschap? Met alles wat er bij komt kijken. Allemaal vragen die om wijsheid en deskundigheid vragen.

 De wereld staat in brand, miljoenen zijn op de vlucht en hebben geen of nauwelijks een onderkomen of voeding etc. Het rijke westen steekt miljarden in het klimaat om de planeet te redden. Waar ligt de prioriteit bij alle vraagstukken? Zien we toe hoe een land(en) totaal wordt vernietigd en waar inmiddels duizenden zijn gesneuveld en velen onzeker zijn over hun voortbestaan. 

Er was geen feestelijke opening op de geagendeerde plek in Selwerd. Het was een moment van bezinning in de hoop dat deze oorlog snel tot een einde mag komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *