Oliebollen bij alcoholcontroles

Politie en Bob-promotieteam delen oliebollen uit

Groningen/Drenthe – De politie in Drenthe en Groningen deelt deze maand samen met een Bob-promotieteam oliebollen en (-bonnen) uit. Ze doen dit onder andere tijdens alcoholcontroles.

Daarbij delen ze de oliebollenbonnen uit als ‘beloning’ aan bestuurders die zonder alcohol achter het stuur zitten. En vragen ze bestuurders altijd een Bob aan te wijzen, ook als ze op visite gaan. De actie wordt ondersteund door de verkeers- en vervoersberaden van Drenthe en Groningen. Naast de financiering van de actie zetten zij onder meer RTV-commercials en reclame bij supermarkten en tankstations in. Ondanks dat er landelijk een positieve trend zichtbaar is in het gebruik van alcohol achter het stuur, blijven de verkeersveiligheidspartners in Drenthe en Groningen er aandacht voor vragen. Zeker onder jongere bestuurders blijft de combinatie van alcohol en verkeer een groot risico.

‘BOB, ook als je op visite gaat’

De landelijke Bob-campagne, die vandaag van start is gegaan, staat dit jaar in het teken van ‘Bob ook als je op visite gaat’. Met de feestdagen voor de deur is het belangrijk duidelijke afspraken te maken over wie de Bob is. Bestuurders vergeten dit nog wel eens als ze op visite gaan. De politie wil samen met het promotieteam laten zien dat het heel normaal en zeker net zo vanzelfsprekend is dat je ook een Bob aanwijst als je op visite gaat.

Campagne
De politie gaat samen met een Bob-promotieteam op pad om te voorkomen dat bestuurders met alcohol op achter het stuur stappen. Het Bob-promotieteam is rond 28 en 29 december ook te vinden bij verschillende vuurwerkverkooppunten in Groningen en Drenthe om oliebollen uit te delen en de Bob-boodschap over te dragen. Hier vraagt het promotieteam, met name aan jonge bestuurders, aandacht voor de Bob-boodschap door oliebollen uit te delen. Het verkeers- en Vervoersberaad Drenthe zet verder onder meer RTV-commercials in tijdens de campagneperiode.

Jonge automobilisten

De verkeersveiligheidspartners richten zich vooral op jonge bestuurders. Uit ongevalscijfers blijkt dat jonge automobilisten nog vaak betrokken zijn bij verkeersongevallen. Alcoholgebruik speelt daarbij vaak een rol. Uit controlecijfers van de politie in Groningen blijkt verder dat jonge bestuurders relatief vaak met teveel alcohol op achter het stuur zitten. Voor de verkeerspolitie is dit aanleiding om, vooral de jonge, bestuurders te attenderen op de keuze om een Bob te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *