Omleidingen bij knooppunt Ring Oost tot najaar 2015

2014-05-06 Persbericht - illustratie Groningerweg, grootschalige omleidingen Oostelijke RingwegVan maandag 12 mei 2014 tot het najaar van 2015 is het kruispunt bij Beijum-Noord met de Groningerweg (verkeerslichten ter hoogte van Hornbach) afgesloten. Het is dan niet mogelijk om bij het kruispunt Groningerweg links- of rechtsaf te slaan. Doorgaand verkeer op de ringweg blijft wel mogelijk, maar dan met beperkte rijstroken. Weggebruikers moeten rekening houden met (ernstige) verkeershinder en een totaal nieuwe routestructuur.

Verkeersomleiding_beijumNoordOm de bereikbaarheid van dit gedeelte van de stad, de Hornbach én het
bedrijventerrein het Witte Lam te kunnen garanderen, krijgt het verkeer te maken met een grootschalige omleiding. De omleiding vindt plaats via het bedrijventerrein het Witte Lam (gelegen naast de Eemshavenweg) en via nieuwe op- en afritten ter hoogte van Hornbach.

Aandachtspunten
Daarnaast krijgt het verkeer te maken met twee tijdelijke verkeerslichten op de Eemshavenweg (N46), zowel bij bedrijventerrein Het Witte Lam als bij de Hornbach.
Op de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid tot aan de afrit richting Eemshavenweg zijn in beide richtingen minder rijstroken en smallere rijstroken beschikbaar. Voor fietsers geldt gedurende de bouwperiode van het viaduct dat het fietspad bij de Groningerweg is afgesloten. De omleidingsroute loopt dan via de Beijumerweg. Voor het landbouwverkeer gaat de omleidingsroute via de Wolddijk en Zuidwolde.

Laatste deelproject Ring Oost
De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak ombouw Oostelijke Ringweg die in de periode 2010-2015 plaatsvindt. Na de realisatie van dit deelproject Beijum-Noord/Groningerweg in het najaar van 2015 is de totale aanpak van de nieuwe Oostelijke Ringweg gerealiseerd. Lewenborg en Beijum-Zuid/De Hunze zijn al klaar. Dit najaar is de verwachting dat het deelproject Kardinge is afgerond.

Bron & afbeeldingen: Provincie Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *