Onderzoek brandstichtingen Palmelaan-Ghandiplein

politie - tip wijkagent-1De politie onderzoekt een aantal brandstichtingen die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvonden in de S.O.J. Palmelaan en op het M.H. Gandhiplein. Rond 02.30 uur kwam via het alarmnummer 1-1-2 meldingen van auto –en containerbranden vanaf beide locaties. In de C.O.J. Palmestraat gingen vijf auto’s in vlammen op.

Terwijl op het zelfde tijdstip containers van de milieudienst, waaronder een ondergrondse papiercontainer, op het M.H. Gandhiplein in brand werden gestoken. Om ongeveer 04.50 uur kwam via 1-1-2 een nieuwe melding van brand bij de brandweer en politie binnen. Achter in een portiek bleek een bromscooter in brand te zijn gestoken. De keuken van de aangrenzende woning raakte beschadigd. Uit voorzorg werden de naastgelegen woningen ontruimd. De bewoners zijn bij familieleden ondergebracht. De brandweer heeft de woning geventileerd. De benadeelden doen aangifte. Een achter de woning staande winkelkar met daarin papier werd geprobeerd in brand te steken.

Getuigen gezocht.

De politie is dringend op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze brandstichtingen. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *