Ontboomdag in Paddepoel

groningen-paddepoel-grote beerstraat-bomenkap-2Volgende week 16 maart de Nationale Boomfeestdag met als thema “Bomen & Bossen”. Bomen maken bossen en bossen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn een oase van rust in ons drukke bestaan:  je kunt er heerlijk in wandelen en je gedachten verzetten én genieten van bomen, struiken, kruiden en dieren. Paddepoel Zuid heeft daarin tegen deze week de eerste ontgroening ondergaan en wel aan de Grote Beerstraat. Bomen die plaats moeten maken voor de nieuwbouw voor het ZON II project.

Bomen met rode stippen waren het eerst aan de beurt en de bomen met gele stippen zijn in afwachting om gerooid te worden en de paaltjes zijn al uitgezet waar het fietspad moet gaan komen. De foto’s spreken voor zich dat het een triest gebeuren is, het verloren gaan van een stukje natuur.

groningen-paddepoel-grote beerstraat-bomenkap-3

De Groninger wethouder Joost van Keulen is op de Nationale boomfeestdag in Beijum voor het planten van een linde. Was het niet wijs geweest om ook een vertegenwoordiging naar Selwerd en Paddepoel te sturen nu daar sprake is van een totale ontgroening in de wijken? en te laten zien waar her planting van bomen plaats vindt? Ontgroening voor de aanleg en verbreding van fietspaden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

4 gedachten over “Ontboomdag in Paddepoel

 1. Schandalig dit gedrag van Joost van Keulen………wat eerst nodig was….zoals bomen planten in de wijk voor veel zuurstof …nu uitroeien van alles in de wijk….ik woon hier nu 35 jaar in de wijk Paddepoel met veel plezier…..maar nu ga ik me toch afvragen…..wat is er met de mens gebeurd …in de ontwikkeling van die 35 jaar…weinig communicatie met de omgeving…veel egoïsme. ..Hier klopt iets niet..Dan willen ze graag meer samenwerking…een mooie rustige wijk..waar ik altijd met plezier heb gewoond…..maar niet op deze manier….Dit wordt een drukke wijk…met veel hoogbouw…weinig rust….ik heb zo mijn vragen wat er over 4 jaar weer gebeurd.Wat voor ideeën er dan weer op de proppen komen….

  • Toch hebben de bewoners zelf voor dit stelletje narcisten gekozen! Schaamteloze egotrippers een ander woord kan ik niet bedenken. Misschien moeten we massaal geen gemeentelijke belastingen betalen want perslot zijn wij het die hiervoor betalen.

   • Je hebt groot gelijk.
    De Groninger bevolking klaagt steen en been maar zijn wel degene die verantwoordelijk is voor zootje wat er nu zit.
    Hopelijk, maar het is waarschijnlijk whisfull thinking, zullen de mensen na al deze wanstaltige, belachelijke plannen van de Groninger wethouders, de volgende gemeenteraadsverkiezing eens anders kiezen dan Pvda of D66.
    Als men de PvdD had gestemd hadden de bomen er nog gestaan.

  • Citaat “.wat is er met de mens gebeurd …in de ontwikkeling van die 35 jaar…weinig communicatie met de omgeving”.
   Dit is een uitvloeisel van de overbevolking.
   Iedereen zit in zijn eigen kleine wereldje en wil geen last hebben van wat en wie dan ook.
   Communicatie met andere mensen is alleen maar lastig, want die zouden je er wel eens op kunnen wijzen dat je geen gelijk hebt.
   Volgens deze communicatief gestoorde mensen zijn bomen alleen maar lastig en geven rommel ze zorgen ervoor dat ze blaadjes moet vegen en tijdens het vegen zou een buur ineens een praatje met ze willen aanknopen en dat vinden ze al helemaal eng omdat ze geen communicatieve vaardigheden meer hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.