Bernlef Paddepoel geeft invulling aan vrijgekomen ruimten

nederland 2016, groningen, paddepoel, bernlef, verbouwing, antaresstraat

In Bernlef zijn comfortabele appartementen te huur. Steeds minder mensen met een zorgvraag krijgen een indicatie voor het verzorgingshuis, desalniettemin willen deze mensen wel graag wonen in een veilige en beschutte omgeving. In Bernlef is dat mogelijk! Naast het  huren van een appartement kunnen bewoners gebruik maken van de services en 24-uurs zorg die Bernlef biedt. Er is in Bernlef, onderdeel van zorggroep Dignis, een ruim aanbod aan activiteiten, een was- en kledingservice, 24-uurs alarmering en een restaurant waar de warme maaltijd genuttigd kan worden. Door de centralisatie van de ondersteunde diensten kwam er een vleugel op de begane grond leeg te staan.

nederland 2016, groningen, paddepoel, bernlef, verbouwing, antaresstraat

Reden om de leegstaande ruimte een nieuwe bestemming te geven heeft De Huismeesters een plan ontwikkeld voor 9 zelfstandige woningen en 8 onzelfstandige woningen. Centraal in het complex komt een grote gezamenlijke woonkamer en grote open keuken voor alle bewoners. De verbouwing die hiervoor nodig is, is al gestart.

Jong Volwassenen
In het nieuwe gebouw komen jong volwassenen te wonen die ondersteuning nodig hebben bij het wonen. Jonge mensen die het zelfstandig wonen nog ingewikkeld vinden en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. De bewoners worden begeleid door Stichting Woonperspectief. Een professionele organisatie die alles in huis heeft om deze mensen 24 uur per dag te begeleiden.

De etages 4 t/m 10 die beschikbaar zijn voor verhuur  krijgen nieuwe systeemplafonds, de vloeren worden opnieuw bedekt, er wordt een scootmobiel ruimte gerealiseerd en de muren krijgen een frisse uitstraling. Uniek is dat op iedere etages wasmachine aansluitingen worden gemaakt zodat toekomstige huurders naast dat ze zelf kunnen koken ook zelfstandig en op het moment dat zij het willen de was kunnen draaien. De renovaties vinden niet alleen op en aan de gangen plaats, maar ook in het appartement. De appartementen worden voor zien van een video deur intercom, op deze manier kan de bewoner zelf de voordeur openen als hij/zij bezoek krijgt.  Verbouwingen zijn nooit prettig, het geeft altijd overlast, maar het kan bijna niet anders dan dat de overlast snel vergeten is als het eindresultaat er mag zijn. En met alle mooie plannen die de Huismeesters wil laten uitvoeren zal het eindresultaat zijn dat Bernlef een enorme positieve boost heeft gekregen! Bent u geïnteresseerd geworden in het wonen in Bernlef? Neemt u gerust vrijblijvend contact op met de Huismeesters. Zij zijn op kantoordagen te bereiken op 050- 3657171 of [email protected]

groningen-paddepoel-zonnelaan-bernlef-2

Op levering
De verwachting is dat de verbouwing juni 2016 gereed is. Daarna zullen de nieuwe bewoners hier hun intrek gaan nemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *