Ontdek Capoeira | Braziliaaanse vecht-dans met gratis proeflessen

Tijdens het Open Ebbinge Festival hebben we kennis gemaakt met Capoeira. Deze vecht-dans is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans.
-1

Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de ‘verdedigende’ partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Kenmerkende bewegingen van het spel zijn de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.

Jong, oud, groot, klein, iedereen kan capoeira eigen maken. Nieuwsgierig? Dan is nu je kans meer te weten te komen over capoeira tijdens de gratis proeflessen van Grupo Ginga da Alma in Groningen, Leeuwarden of Stadskanaal.

Neem je vrienden mee en een beetje lef en kom met ons spelen!

Voor meer informatie zie onze website  http://www. ggda.nl of tref ons op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *