Shantykoor Losdorp laat Bernlef- en wijkbewoners genieten

Het Shantykoor Losdorp verzorgde vanmiddag 8 september een geweldige muziekmiddag in woonzorgcentrum Bernlef in de Groninger wijk Paddepoel.
bernlef, shantykoor losdorp

Het koor bestaat uit een kleine 30 leden, waarvan 2 accordeonisten, een slaggitariste, een mandolinespeler, een drummer en een mondharmonicaspeler. Het geheel staat onder leiding van dirigent Harm Op ’t Holt.

Een repertoire uit een ruime keuze aan shanty- en zeemansliederen werden deze middag ten gehore gebracht.

Vele ouderen uit het centrum en de wijk waren op deze middag afgekomen. Activiteiten doet leven laten de bewoners weten. Die meneer wordt binnenkort honderd en zij is negentig. Leuk dat u er weer bent. Maakt u even een foto van mijn vriendin? ‘k Heb geen internet. Hoe kom ik aan de foto? U begrijpt, die drukken we even af om deze mensen te plezieren.

Alle foto’s van de middag: klik hier

Geld om activiteiten te organiseren staat helaas onder druk terwijl activiteiten juist doet leven. Het geringe budget voor dergelijke activiteiten mag dan ook niet ter discussie gesteld gaan worden. Twee keer een pauze, even met elkaar het sociale contact, een advocaatje met slagroom en weer in beweging. Een middag waar menige oudere weer vreugde heeft uit kunnen putten en waar een compliment aan de ontspanningscommissie zeker op zijn plaats is.

Op verzoek van een aantal bewoners: Windjammersong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *