Tavenier

tavenierNaar aanleiding van de artikelen over Huize Tavenier een aanbeveling vandaag:

Als de veertiger Thomas met zijn vriend een kapitaal pand koopt aan de prestigieuze singels van Groningen, dan wil hij er een levendig huis van maken. Vier onderhuurders, waaronder een hetero wiens relatie net verbroken is, zorgen voor komische situaties.
‘Moet dat vlees echt zo lang in de pan?? vroeg Ewout.
‘Het heet suddervlees, dus het moet sudderen.? Thomas roerde nog een keer voorzichtig door de pan.
‘Ik leer zo ontzettend veel bij over koken!? Thomas had Ewout bevolen om sinaasappels te ontvellen. Zijn mosterd-sinaasappelsoep zou de eerste gang vormen van het kerstdiner. Met uiterste concentratie zat Ewout een hele berg sinaasappelpartjes van het vel te ontdoen. Uiterst langzaam.
‘Oegh,? riep hij opeens.
‘Wat??
‘Ik kreeg sap in mijn oog,? Als een gek stond hij met zijn linkeroog te knipperen.
‘Niet wrijven,? zei Thomas, streng alsof hij een kind toesprak. ‘En houd op met dat geknipper, de buren staan te kijken. Dit is geen hoerenkast.?
Verwonderd keek Ewout naar buiten, maar er stond niemand op de met sneeuw bedekte singel.
‘Grapje,? zei Thomas met een beetje medelijden in zijn stem.
Ewout stortte zich op een nieuw partje.

Alle informatie: klik hier

Geschreven door:
Coen Peppelenbos is 4 oktober 1964, te Raalte geboren. Hij is hoofdredacteur van het literaire blad Tzum. Hij schreef, samen met Doeke Sijens, Tavenier en Harde actie en stelde diverse poëtische rondwandelingen samen.

Doeke Sijens schreef eerder een verhalenbundel en een biografie in het Fries. Daarnaast schrijft hij kunsthistorische essays en is hij een van de samenstellers van het jaarboek van Stichting De Ploeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *