Opbrengst Najaarsmarkt De Fontein 9500 euro om te delen

De druk bezochte Najaarsmarkt, gisteren 3 november, in De Fontein in de Groninger wijk Selwerd, leverde een bedrag van Euro 9.500,00 op voor de goede doelen. Een bedrag wat iets lager is dan de opbrengst van vorig jaar namelijk Euro 10.250. De Fontein was er weer in geslaagd een verzorgde najaarsmarkt te organiseren met allerlei activiteiten daarom heel.

Alle foto’s van de najaarsmarkt: klik hier 

En dit alles met één doel; Delen doe je samen  in de wereld. Iedereen van harte bedankt voor de bijdrage aan dit resultaat.  Dit jaar gaat de opbrengst naar de volgende doelen:

Voedselbank Groningen

De hulp aan de voedselbank is bedoeld om mensen door middel van voedselpakketten een steuntje in    de rug te geven tijdens het oplossen van hun financiële problemen.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al meer dan 50 jaar in voor kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg en door financiële problemen buitenspel komen te staan. Met bescheiden financiële bijdragen voor kindgerichte, praktische zaken zoals een fiets, computer, sporten of vakantie. Want elk kind verdient een beetje gewoon geluk om aan een betere toekomst te kunnen werken. Onze bijdrage is daarom van groot belang.

Abba Child Care

Deze stichting heeft als doelgroep arme kinderen die anders verhandeld worden als koopwaar en terecht komen als slaven in de prostitutie, op het land en in de mijnen enz. De stichting heeft een stuk land in India gekocht en gaat een project “Abba Village” opzetten, een dorp waar zo’n 1000 kinderen in de naaste toekomst worden ondergebracht! De Postcode Loterij was ook enthousiast over dit project, want ze willen de helft van hun budget van 2 miljoen euro sponsoren!

Theeram

In Kerala (India) is de stichting Theeram bezig met een project van dagopvang voor verstandelijk en/of kinderen met een andere handicap. Sommige kinderen hebben eigenlijk meer nodig dan enkel dagopvang en men is begonnen met de bouw van een centrum, waar kinderen een meer intensieve en permanente begeleiding kunnen krijgen. Stimulator en grondlegger van dit project is bisschop Coorilos.

IBISS, jongeren project in Brazilië

De voetbalclub Lycurgus was i.v.m. haar 60-jarig bestaan bezig met een project in Brazilié waarbij de jeugd in de sloppenwijken aldaar door de stichting IBISS worden ondersteund en er voor die jeugd een toekomstperspectief ontstaat.

De stichting IBISS is opgericht door Nanko van Buuren uit Eenrum in 1989. De naam IBISS betekent Braziliaans Instituut voor Innovatie in de Sociale Gezondheidszorg. De Groninger kreeg in 2011 voor zijn werk de Desmond Tutu prijs.

 

Eén gedachte over “Opbrengst Najaarsmarkt De Fontein 9500 euro om te delen

  1. Wat weer een geweldige opbrengst ! Zoals ieder jaar hebben mijn vriendinnen en ik de najaarsmarkt ook weer bezocht . het was ook deze keer weer heel erg gezellig en we hebben er weer van genoten . hier en daar nog wat leuks gekocht , en nog koffie gedronken samen . we kijken alweer uit naar het volgend jaar .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *