Opbrengst zonnecentrale Euroborg voor Playing for Success

essent-fc groningen-zonnepanelen-1De opbrengst van vijf van de ruim 500 panelen in de zonnecentrale op voetbalstadion Euroborg wordt gedoneerd aan Playing for Success Groningen. Deze geste doen energiebedrijf Essent en datacommunicatie- en infrastructuurspecialist Brand Rex. Het is bedoeld als steuntje in de rug voor dit buitenschoolse project waar kinderen via voetbalgerelateerde opdrachten spelenderwijs bezig zijn met taal en rekenen.

essent-fc groningen-zonnepanelen-2

: Marco Spoel (Essent, links) en Jan-Willem Hendriks (Brand Rex, rechts) overhandigen de donatie symbolisch aan Dion Folkersma van Playing for Success Groningen (midden)

Het project draagt zo bij aan het zelfvertrouwen en de motivatie van de kinderen om zo hun kansen voor de toekomst te vergroten.

Essent en Brand Rex werkten de afgelopen maanden samen om 2 IT-datacenters van het energiebedrijf in Tilburg en Landgraaf zo duurzaam mogelijk te ontmantelen. De medewerkers van Essent ontmantelden zelf de ruimtes en scheidden alle materialen, waarna Brand Rex voor de verdere afhandeling zorgde.

8385 kilo aan materiaal ingezameld
In totaal werd 8.385 kilo aan kabels, snoeren, servers, stopcontacten, rekken, goten en andere materialen uit de datacenters gehaald. Maar liefst 91 procent daarvan kon worden hergebruikt. Uiteindelijk werden de materialen zo succesvol gerecycled dat de opbrengsten daarvan hoger waren dan de kosten.


Extra opbrengst voor het goede doel

De twee bedrijven besloten om de extra opbrengsten van de samenwerking aan een goed doel te doneren. Ze wilden dat doen aan een ander duurzaam initiatief, en dat is Playing for Success geworden. De Groningse loot van deze stichting krijgt nu 25 jaar lang de opbrengst van de groene stroom van vijf zonnepanelen op haar bankrekening bijgeschreven.


Playing for Success Groningen
Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar bij wie er op school niet uitkomt wat erin zit. Het project draagt bij aan een grotere motivatie en meer zelfvertrouwen waardoor ook de schoolprestaties verbeteren. De Groningse afdeling huist sinds het najaar van 2010 in het Euroborg-stadion. De skybox op de bovenste verdieping van het stadion wordt op niet-wedstrijddagen omgebouwd tot een leslokaal.

)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *