Open dag met proefjes doen en wateranalyses bij Waterlaboratorium

waterlaboratoriumOp zaterdag 5 oktober opent WLN, aan de Rijksstraatweg 85  in Glimmen van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek in het kader van de landelijke Dag van de Chemie en het Weekend van de Wetenschap. De toegang is gratis. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.Iedereen die meer wil weten over de kwaliteitscontrole van drinkwater en zwemwater, de toepassing van sensortechnologie, hoe de zuivering van grond- en oppervlaktewater tot drinkwater plaatsvindt, het onderzoek naar Legionella en allerlei andere zaken die met water te maken hebben, is van harte welkom. Medewerkers van het Waterlaboratorium leiden de bezoekers rond en beantwoorden vragen. U kunt uw kennis testen van water en de chemie door het invullen van de WLN prijsvraag, de beste worden beloond met een prijsje.

Een unieke gelegenheid om met een verrassend interessant vakgebied kennis te maken.

Ook de kinderen worden niet vergeten

Ook voor kinderen biedt de Open Dag tal van leuke activiteiten, waarbij zij bijvoorbeeld onder deskundige begeleiding waterproefjes kunnen doen..

WLN: water van waarde

WLN is water, in de breedste zin van het woord. Begonnen als drinkwaterlaboratorium, heeft WLN zich afgelopen decennia ontwikkeld tot een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en de praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een unieke combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling.

WLN verricht chemisch, biologisch en technologisch onderzoek naar drink-, grond-, proces-, oppervlakte-, zwem- en afvalwater. Een team van zestig waterspecialisten maakt daarbij gebruik van zeer geavanceerde technologieën. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde analysemethoden, sensortechnologie en diverse  zuiveringstechnieken waarvan de  zandfiltratie en membraantechnologie voorbeelden zijn.

Het drinkwater in Nederland is van uitstekende kwaliteit. De drinkwatercontrole vindt plaats in opdracht van Waterbedrijf Groningen en de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). Daarnaast is WLN actief als onderzoeker en adviseur van onder meer de chemische industrie, recreatiebedrijven, dierentuinen, levensmiddelenindustrie, zuivelindustrie, medische instellingen en overheden.

Dat is de waarde van WLN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *