Albert Heijn en Prima Pesoneel samen aan de slag met Alfa college

steden nederland, groningen, paddepoelHet Alfa-college start in samenwerking met Albert Heijn en Prima Personeel in oktober een speciale BBL-opleiding Verkoopspecialist, waarin de medewerkers van Albert Heijn worden opgeleid tot verkoopspecialist.

“Het is de bedoeling het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen .Door de samenwerking met Albert Heijn en Prima Personeel is het Alfa College in staat hun onze leerlingen nog beter praktijkgericht onderwijs aan te bieden” zegt Jan Hendrik Koster, opleidingsmanager Detailhandel van het Alfa-college.

Werving en plaatsing van de deelnemers voor de AH-klas.

Bij de werving en selectie werken alle partijen nauw samen. Na een zorgvuldige intakeprocedure worden de leerlingen in de opleiding geplaatst.“Door de goede samenwerking met betrokken partijen zijn wij in staat om zorgvuldig de deelnemers te werven en te selecteren” zegt Bas Kingma, commercieel manager Prima Personeel

Toekomstperspectief deelnemers
De opleiding leidt de deelnemers op tot verkoopspecialist niveau 3, waarna ze kunnen doorstromen naar Filiaalmanager niveau 4. Dit is een goede basis voor een uitdagende baan bij de Albert Heijn.

Naast het reguliere onderwijsprogramma worden er door Albert Heijn gastcolleges en locatiebezoeken georganiseerd.

“Het is plezierig en uitdagend om betrokken te worden bij de invulling van het lesprogramma” zegt Fokko Kip, franchisenemer Albert Heijn

Kick-off
Onder leiding van coach Johan Tukker vond eind september de eerste bijeenkomst van de AH-klas plaats. “Wij hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe aanpak en hopen dat op deze wijze onze leerlingen een nog betere aansluiting gaan vinden met het bedrijfsleven” aldus Johan Tukker.

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.

Ongeveer 12.000 jongeren en volwassenen volgen bij het Alfa-college een opleiding of cursus. Zo’n 1.000 medewerkers zorgen iedere dag voor onderwijs waarmee onze deelnemers later volop kansen hebben in hun werkzame leven en waarmee volwassenen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *