Open dag van de sport zonder publiek? Dat zou niet moeten

Ja, zonder publiek zult u denken. Wij wachten nog steeds op een antwoord vanuit het stadhuis. Vorig jaar ontvingen wij een zelfde persbericht waar wij veel aandacht aan besteed hebben.

De open dag zelf in sporthal  Selwerd en De Parrel zat bijna zonder publiek. Sportverenigingen gingen uit nood maar flyeren op het winkelcentrum om aandacht te vragen voor hun sport. Allen hadden zich goed voorbereid om zich te presenteren, echter de gemeente Groningen had het laten afweten. Nergens was herkenbaar dat er een dag van de sport was met als gevolg geen publiek en dat zou jammer zijn als het dit jaar weer zo gaat.

Open Dag van de Sport in Stad
Sportverenigingen en –groepen presenteren zich aan het publiek

Zaterdag 19 oktober is iedereen welkom op de Open dag van de Sport in Stad. De Open Dag is van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in sporthal De Wijert, sporthal Selwerd en sporthal Lewenborg, Sportcentrum Kardinge, zwembad De Parrel en het Helperzwembad. Sportverenigingen en –groepen kunnen zich nog steeds aanmelden voor de open dag.

Kennismaken met een sport
Bezoekers, jong & oud, kunnen tijdens de Open Dag van de Sport kennismaken met diverse sporten. Tientallen Groninger sportverenigingen en sportgroepen presenteren zich tijdens de Open Dag. Er worden gratis clinics en demo’s gegeven door onder andere korfbalvereniging Nic, Martinistad Lacrosse en Badmintonclub Beijum.

Zwemmen en schaatsen voor 1 euro
In zwembad de Parrel, het Helperzwembad en Sportcentrum Kardinge kan van 13.00 tot 17.00 uur voor 1 euro recreatief worden gezwommen of geschaatst. In de zwembaden en op de ijsbanen zullen diverse verenigingen zich presenteren. Zo kun je bijvoorbeeld in het Helperzwembad meedoen aan een zwemclinic met Marieke Tienstra en in Kardinge aan een ijshockeyclinic door GIJS Bears.

Sportverenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Open Dag van de Sport.

Kijk voor alle deelnemende sportverenigingen en het complete programma op www.groningen.nl/sport. De Open Dag van de Sport in Stad is een initiatief van de Werkmaatschappij Sport & Recreatie in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, BSLIM en vele sportverenigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *