Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon Driezum – Wâlterswâld

driezum-paardenmarathon-4Jaarlijks organiseert de Stiching Paardendagen Driezum – Wâlterswâld – Damwâld, de paardendagen welke jaarlijks duizenden bezoekers  trekt en als het één van de mooiste evenementen van Friesland wordt omschreven.

Gisteren, vrijdag 29 juli kwamen er 150 aanspanningen plus honderden pony’s en paarden uit het hele land naar Driezum-Wâlterswâld-Damwâld om deel te nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar 11 fraai aangeklede hindernissen in deze 3 dorpen, gelegen in de mooie Friese Wouden de basis vormen voor het Kampioenschap.

Jan Hendrik van der Veen bezocht het evenement en maakte de volgden impressie:

Vandaag op zaterdag (altijd de laatste zaterdag van juli) is traditie getrouw de Boerendag te Wâlterswâld. Het programma van de Boerendag is zeer gevarieerd met vele attracties voor jong en oud en worden de jaarlijkse Rundveekeuring van Noord-Friesland en provinciale Geitenkeuring van Fryslân in Wâlterswâld gehouden. Met de Boerenmarkt, het Kinderplein, oude ambachten, oldtimers, theater, muziek, demo’s en een diversiteit van Paardenkrachten tijdens de Paardenkrachtenshow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *