Politie doet onderzoek naar mishandeling in een café aan de Peperstraat

peperstraat-1De politie doet onderzoek naar een mishandeling in een café aan de Peperstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen in deze horecagelegenheid twee groepen jongeren ruzie met elkaar. Vanuit beide kampen gaat men aangifte doen.

In de media werd zaterdagavond bericht dat in de binnenstad van Groningen een homo het slachtoffer was geworden van een mishandeling en hij daarvan niet direct aangifte kon doen. Het verhaal ligt volgens de politie in Groningen, en diverse getuigen onderstrepen dat, genuanceerder. In het café ontstond door nog onbekende oorzaak een woordenwisseling tussen twee groepjes jongeren. Eén van deze twee groepjes besloot daarop om te vertrekken. Bij de uitgang volgde een schermutseling. De man, die zaterdagavond in de media als slachtoffer werd opgevoerd, sloeg daarbij als eerste. Diverse getuigen, waaronder een portier, bevestigen dit. Eenmaal op straat werden surveillerende agenten aangesproken. Vanuit beide groepjes werd aangegeven dat men aangifte wilde doen. Agenten spraken vervolgens met omstanders en getuigen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Dit alles werd vastgelegd, zodat op een later tijdstip gedegen onderzoek gedaan kan worden. Aan beide partijen werd vervolgens aangegeven dat aangifte doen niet direct mogelijk was. De agenten waren namelijk nodig op straat in deze drukke horecanacht. Daarom werd een afspraak gemaakt om komende maandag aangifte te doen. De ene partij had hier begrip voor. De man, die zaterdagavond zijn verhaal aan de media deed, niet. Later die nacht kwam de man nog naar het hoofdbureau. Ook hier werd hem wederom uitgelegd waarom er geen aangifte opgenomen kon worden.

De politie zal komende maandag van beide partijen de aangifte opnemen. Vervolgens start een onderzoek om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld in het café. Vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen dat het hier gaat om homo gerelateerd geweld. Het gaat hier wellicht eerder, en onderzoek zal dat moeten uitwijzen, om uitgaansgeweld zoals dat wel vaker voorkomt in het uitgaanscentrum van een grote stad. Uiteraard heeft de politie in Noord-Nederland aandacht voor homo gerelateerd geweld en waar nodig wordt gedegen onderzoek gedaan om eventuele daders te achterhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.