Oud-medewerkers Aldel volgen techniek-workshops in het mbo

Demonstratie Aldel Delfzijl-4232Omscholing moet leiden tot baan in de techniek

Na een moeilijke tijd, pakken veel oud-Aldel medewerkers de draad weer op. Begin dit jaar verloren zij hun baan na het faillissement van de aluminiumsmelterij in Delfzijl. Op zoek naar een nieuwe baan, volgde een dertigtal oud-werknemers afgelopen vrijdag een oriëntatiedag in het mbo om de mogelijkheden tot omscholing in de techniek te onderzoeken. Bij het Alfa-college en Noorderpoort in Groningen volgen ze workshops in elektro- en installatietechniek, mechatronica en metaal.

Gert Buisman is opleidingsmanager bij het Alfa-college. Hij heeft in samenwerking met het mobiliteitscentrum van de Intergemeentelijke Sociale Dienst de oriëntatiedag verzorgd. “Naast de workshops geven we ook informatie over het MBO-onderwijs. Voor veel mensen is er veel veranderd sinds zij een opleiding aan de vroegere MTS hebben gevolgd”, aldus Buisman.

Samenwerken in de regio

“We werken samen met het regionale bedrijfsleven om mensen voor de arbeidsmarkt op te leiden. We hopen dat de deelnemers vandaag een keuze kunnen maken voor een bepaalde techniekrichting. Deze mannen zijn sowieso geïnteresseerd in techniek. In de workshops waar ze daadwerkelijk aan de slag kunnen, zie je gelijk hun enthousiasme naar boven komen.”

Na de oriëntatiedag bespreken de deelnemers bij ISD wat de mogelijkheden zijn voor opleiding, werkervaringsplek of eventueel maatwerk. Buisman: “Uiteindelijk doel is natuurlijk dat iedereen weer een baan vindt.”

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.

Ongeveer 12.000 jongeren en volwassenen volgen bij het Alfa-college een opleiding of cursus. Zo’n 1.000 medewerkers zorgen iedere dag voor onderwijs waarmee onze deelnemers later volop kansen hebben in hun werkzame leven en waarmee volwassenen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *