Ouderenmishandeling wordt bespreekbaar – 35 voorlichters op pad

foto-ouderenmishandeling-kleinStaatssecretaris Van Rijn introduceert 35 voorlichters ouderenmishandeling

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft vrijdag 5 april de namen van vijfendertig voorlichters ouderenmishandeling bekend gemaakt. Deze vrijwilligers van vier ouderenbonden – ANBO, UniekBO, PCOB en NOOM – hebben een training gevolgd om ouderenmishandeling bespreekbaar te maken.

Na het ontvangen van hun bewijs van deelname aan deze training, uit handen van staatssecretaris Van Rijn, gaan zij het land in. Op allerlei bijeenkomsten van ouderenbonden lichten zij ouderen voor over wat ouderenmishandeling is en wat zij er tegen kunnen doen.

Staatssecretaris Van Rijn: “Ouderen vinden het heel moeilijk om over ouderenmishandeling te praten. Mede daarom is er veel onwetendheid. Het is cruciaal dat we het uit de taboesfeer halen met goede voorlichting, zodat het beter herkend wordt en mensen weten hoe ze hulp kunnen zoeken. De vrijwilligers die vandaag met onze hulp hun missie starten, spelen daarin een sleutelrol. Ik ben trots op hun enthousiasme en wens hun ontzettend veel succes.”

350 bijeenkomsten

De 35 voorlichters gaan tot en met 2014 overal in het land bijeenkomsten organiseren. In totaal zo’n 350. Gezamenlijk hebben de vier ouderenbonden een bereik van zo’n 900.000 leden. De voorlichtingscampagne maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Ouderen in veilige handen’ dat in 2011 is gelanceerd door het kabinet. Het Actieplan ‘Ouderen in veilige handen’ heeft tien concrete acties om ouderenmishandeling tegen te gaan.

Bron en foto: Rijksoverheid

1 gedachte op “Ouderenmishandeling wordt bespreekbaar – 35 voorlichters op pad

 1. L.S.,
  Samen met Kadera (Vrouwenopvang Overijssel) voert GGD IJsselland momenteel een project Ouderenmishandeling uit in opdracht vande gmeente Zwolle t.b.v. de regio IJsselland (West Overijssel). Graag zouden wij in contact komen met de vrijwilligers die in deze regio voorlichting gaan verzorgen, om onze werkzaamheden uit te wisselen en af te stemmen. Mijn mailadres staat hierboven, mijn tel.nr is 06 10416383.
  Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet,
  Addy Kok
  GGD IJsselland
  06 10416383

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.