Ouderenzorg van de toekomst doe het zelf zorg

steden nederland, groningen, corpus den hoornHet is een stuk minder vanzelfsprekend dat de overheid je van wieg tot graf verzorgt. Ouderen die hulp nodig hebben, zullen – als het aan staatssecretaris Van Rijn ligt – vaker een beroep moeten doen op het eigen netwerk van familie, vrienden en buren. Maar is meer “informele zorg” ook echt leverbaar? En is de formele zorg klaar voor de aansluiting met de mantelzorg?

Is de hele verandering niet ook op te vatten als een slinkse afbraak van de verzorgingsstaat? Op dinsdag 28 oktober in ForumImages (Hereplein 73, Groningen) komen die vragen aan de orde in een debat over de toekomst van de ouderenzorg en over het maatschappelijke klimaat waarin deze koers wordt uitgestippeld.

In het panel zitten Margo Trappenburg (Utrechts politicoloog), Marjolein Broese van Groenou (hoogleraar Informele zorg), Martin Boekholdt (voormalig hoogleraar Innovatie in de zorg) en Henny Kinds (actieve oudere en lid van het cluster mantelzorg van het WMO Platform). Halverwege de avond toont Marcel Tankink, directeur van KAW-architecten, welke initiatieven er in Nederland en daarbuiten zijn om ouderen de mogelijkheid te geven langer zelfstandig te wonen. Hans Harbers zal het gesprek leiden.

Dinsdag 28 oktober, 20.00 – 22.00 uur
F
orumImages, Hereplein 73, Groningen
Entree: € 5,-. Studenten/CJP/65+/Stadjerspas: € 3,50
Reserveren: 050 312 04 33
www.forumdwarsdiep.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *