OV Nieuws, lijn 5 wordt lijn 9

transport-bussen-[prinsessenweg-1Op 5 januari 2014 gaat in de provincie Groningen de Dienstregeling 2014 in het busvervoer in. In de nieuwe dienstregeling wordt gekozen voor het aan elkaar linken van stads- en streeklijnen en wordt er gefocust op kwalitatief hoogwaardig openbaar vervoer. De dienstregeling 2014: klik hier

Lijn 9 (Zernike/Station Noord (- Selwerd) – Paddepoel – Oranjebuurt – Akerk – CS v.v./De Wijert v.v.)
Lijn 9 is de nieuwe lijn die de lijnen 5 en 15 (gedeeltelijk) moet overnemen. Lijn 9 rijdt tussen het Winkelcentrum Paddepoel en station een kwartiersdienst. De bussen rijden vervolgens om-en-om verder naar Paddepoel/Zernike en Selwerd/Station Noord. In Paddepoel wordt overigens niet meer in beide richtingen dezelfde route gereden. Vanaf Zernike naar CS wordt gereden via Zonnelaan – Meteoorstraat – Planetenlaan – Avondsterlaan – Venuslaan – Zonnelaan en richting Zernike via Zonnelaan – Venuslaan – Uranusstraat – Planetenlaan – Meteoorstraat – Zonnelaan. Aan de Uranusstraat komt een nieuwe bushalte. In Selwerd verdwijnt het rondje door de Ranonkelstraat. Voortaan slaat de bus vanuit de Elzenlaan gelijk af naar de Maluslaan. Er komt een nieuwe bushalte bij de Maluslaan. In de avond en op zondag rijdt de bus niet naar Zernike, maar wordt er eerst via Paddepoel gereden en vervolgens via de Zonnelaan terug naar de Eikenlaan en vervolgen Selwerd en Station Noord. In de spitsuren rijdt lijn 9 vanaf het station door naar De Wijert ter vervanging van lijn 12.

2 gedachten over “OV Nieuws, lijn 5 wordt lijn 9

  1. Schandalig !!!!!!!!!! Mijn moeder komt niet meer naar de grote markt 88 jaar , leuk hoor ff naar de stad boe boe , terwijl er zoveel ouderen in paddepoel wonen. Will Baarslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *