Oversteek Eikenlaan verre van ideaal

Nu de voorrangssituatie is gewijzigd op het kruispunt Eikenlaan-Wilgenpad in Selwerd kunnen we niet spreken van een ideale situatie. Ondanks het aanbrengen van verkeersdrempels, de dertig kilometer grens en het inzetten van verkeersregelaars, een verwarrende situatie. Automobilisten blijven soms wachten, fietsers rijden ongestoord door en vrezen voor hun veiligheid op de beperkte middenstrook. Voor voetgangers op de trottoirs aan beide zijden ontbreekt een zebrapad om het fietspad veilig te kunnen passeren. Vanmorgen al weer een bijna ongeval waargenomen. Kortom, we kunnen niet spreken van een ideale oversteek voor de duizenden fietsers ondanks de genomen maatregelen. Slim is anders, een tunnel is  wat overblijft in de constatering om een veilige oversteek te kunnen waarborgen.

2 gedachten over “Oversteek Eikenlaan verre van ideaal

 1. Een tunnel !!!?? Hou toch op met een tunnel, net als dat lekker veilig is….. S,Avonds en s,nachts rijden er amper studentjes maar mijn kinderen en de rest van de jeugd in selwerd moet dan wel.onder een onveilige tunnel door…..gewoon een goede verbinding met de ringweg maken dan ontzie je de Eikenlaan ook in vele gevallen ?

 2. Een op en afrit is de beste oplossing, maar dat zal de gemeente wel weer te duur vinden.
  Zij geven liever 84 miljoen uit voor de aanpak van de binnenstad, waar niemand op zit te wachten, maar geld voor iets nuttigs uitgeven doen ze liever niet.
  Het zou het gemeentebestuur sieren als ze eerst eens belangrijke zaken gingen oplossen, knellende zaken zoals goed onderhouden van groen, bestrating, wegen, verlichting, etc. i.p.v. de leuk prestige objecten koste wat het kost door te drukken.
  Als je door sommige wijken rijd staat het onkruid zo hoog en is de bestrating zo slecht dat je minstens denkt dat Groningen failliet is.
  Het onderhoud van de stad is belangrijker dan een bus vrije binnenstad of een foeilelijk Forum, wat op voorhand al bekend is dat het financieel niet uit kan en miljoenen per jaar bij moet.

  Een fly-over zou misschien een oplossing kunnen zijn.
  Het fietspad iets verdiept en de auto er overheen.
  Dan heb je geen donker fietstunneltje en het kost niet zoveel.
  De bewoners van het seniorenflat hebben dan echt de auto´s niet voor hun raam langs rijden, de onderste laag van het flat is immers toch een blinde muur omdat daar schuurtjes zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *