Paardekeuring Ossenmarkt in historisch centrum Groningen

Op het Peerdespul komen jaarlijks duizenden Stadjers en Ommelanders af. ’t Peerdespul in Groningen is het oudste, nog bestaande concours hippique van Nederland.
groningen-centrum-groningen ontzet-ossenmarkt paardenkeuring-7

De eerste keuring was 156 jaar geleden. Op 28 augustus 1857 was op de Grote Markt in Groningen eerst een keuring aan de hand te zien, waarna uit veertien bespannen rijtuigen ‘het schoonste span inlandsche paarden’ werd gekeurd.

Midden in het historisch centrum van Groningen is de paardenkeuring uitgegroeid tot een unieke gebeurtenis. De traditionele paardenkeuring vindt ’s ochtends plaats op de Ossenmarkt. Eerst worden de tuigpaarden aan de hand voorgesteld aan een vakjury. Daarna wordt er onder leiding van Jaap Nienhuis (van RTV Noord) een lekenjury uit het publiek samengesteld, welke de beste voorbrenger van de tuigpaarden gaat aanwijzen. Na een show door SHOWTEAM ALEGRIA, worden de tuigpaarden voor de concourswagen gepresenteerd. Alle foto’s van Groningen Ontzet: klik hier

Alegría is een showteam met Spaanse en Portugese paarden. Met elkaar delen ze een passie en een droom. De passie voor het Iberische paard en de droom om hem op zijn mooist te laten zien aan het publiek. ‘Alegría’ betekent vrolijkheid, plezier. En met deze naam willen ze uitdragen dat het hierbij gaat om de vreugde en het plezier van hun, onze paarden en natuurlijk het publiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *