Paasbrunch Ontmoetingscentrum Bernlef

groningen-paddepoel-bernlef-ontmoetingscentrum-paasbrunch-16Vanmorgen, 28 maart,  een ontmoeting met Jannie Timmer en Yvonne Enting, de medewerkers binnen het Ontmoetingscentrum in Bernlef.  Inmiddels alweer een jaar geleden dat het Ontmoetingscentrum vanuit de Niermanstichting verhuisde naar hun huidige onderkomen binnen Bernlef aan de Antaresstraaat in de Groninger wijk Paddepoel.

 

Op het programma de paasbrunch en alvorens we gingen lunchen  een praatje met de deelnemers van dit centrum. Waarom bezoekt u dit centrum? Ze waren het er allemaal over eens. Alleen zijn dat is erg. Eenzaamheid dat is wel het ergste wat je kan overkomen. De muren praten niet terug en als je met niemand meer wat kunt delen, dan biedt dit centrum uitkomst. Gezellig met elkaar, een praatje, knutselen, een uitstapje, schilderen, muziek, koken en het bingo spelen niet te vergeten. Recentelijk zijn we nog naar de boerderij geweest om te kijken hoe de lammetjes werden geboren. Kortom we kijken alweer uit naar ons volgende uitstapje.

 

Ons centrum kan nog steeds nieuwe bezoekers ontvangen. Het ontmoetingscentrum is niet alleen voor Paddepoel bedoeld. Het geldt voor de hele provincie Groningen.  Vele dorpen beschikken niet over de faciliteiten die door, in dit geval Bernlef, worden geboden. We voelen ons hier thuis en zien graag meer bezoekers om eenzaamheid te voorkomen en de gezellighsid met ons te delen.  Over onze activiteiten zullen wij u middels de wijkkrant en FocusGroningen regelmatig berichten. Zo, dan nu de paasbrunch want de maagjes beginnen te rammelen. En o ja, ieder goede paasdagen. En in het aprilnummer van de wijkkrant nummer 1 meer nieuws!

Het ontmoetingscentrum Paddepoel is voor thuiswonende ouderen met geheugenproblemen en andere psychische problemen en hun mantelzorgers. Voor informatie kunt u bellen naar het volgende nummer: 050-5752220

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.