Paddepoel viert feest met de ingebruikname van Polaris

We herinneren ons nog goed toen de bouw in juli 2017 van start ging.  Vandaag, 11 maart, is het zover dat de bouw van 207 appartementen op de hoek van de Pleiadenlaan-Zonnelaan gereed zijn en er al een groot aantal is opgeleverd. Een bijzonder project:zelfstandige betaalbare appartementen voor jongeren.

Afgelopen jaren is er gebouwd aan twee appartementengebouwen van 65 en 20 meter hoog. De 207 tweekamerappartementen van ca. 45 m2 zijn verhuurd aan jongeren. De woningen zijn aardbevingsbestendig gebouwd en aangesloten op het duurzame warmtenet van Warmtestad. Met de realisatie van de Polaris geven we invulling aan de strategische visie op jongerenhuisvesting van Lefier. De Polaris is onderscheidend ten opzichte van andere jongerenwoningen in de wijk Paddepoel, in deze wijk staan voornamelijk studio’s en onzelfstandige woningen.

Polaris
De naam Polaris is bedacht door Lefier. De Plejaden (of Pleiaden) of Zevengesternte is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De Plejaden bestaan uit circa 130-500 sterren. Een van die sterren is de Poolster. Een andere naam voor Poolster is Polaris. Deze naam past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk (Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster).

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *