Paddepoelers steunen personeel Harense Smid

Naar aanleiding over de berichtgeving over de sluiting van alle vestigingen van de Harense Smid boven de lijn Arnhem, brachten we vanmiddag een bezoek aan het personeel.

Onzekere tijden, maar we zijn nog niet ontslagen en er zijn allerlei besprekingen gaande. Harense Smid zal verdwijnen dat is zeker. Dit is een goed draaiende vestiging en wij kunnen ons niet voorstellen dat het op een andere wijze wordt voortgezet. Veel steun vanmorgen van collega’s winkeliers en veel oudere bewoners die waren geschrokken, immers zij zijn de trouwe klanten, shoppen niet bij de grotere concurrenten en shoppen niet via internet.

Bewoners laten weten; waar gaat dit land naar toe. Er wordt ons een groot offer gevraagd met allerlei verhogingen, De werkloosheid loopt misschien op naar een miljoen mensen. Geen werk, geen geld en ons ook nog eens beroven middels allerlei verhogingen. Grote zorgen over de toename aan armoede. Hoe het moet, we weten het niet, maar weer zoveel mensen die de dupe zijn van de crisis en geen vooruitzicht hebben. We hebben met ze te doen.

De FNV bond laat het volgende weten:

De bonden zijn niet te spreken over het sociaal plan van de keten, want voor 133 werknemers ziet het er somber uit.

“De werknemers verdienen meer respect”

“Er is een schandalig sociaal plan voorgelegd met alleen begeleiding naar ander werk. Ik noem het onhoffelijk, zoals de Harense Smid met deze mensen omgaat”, stelt onderhandelaar Ron Peters van FNV Bondgenoten “Van een bedrijf dat de eretitels Koninklijk en Hofleveranciers mag dragen, mag je meer fatsoen verwachten. De werknemers verdienen meer respect.”

“FNV Bondgenoten neemt geen genoegen met dit sociaal plan”

Naast werknemers die aan de twaalf filialen zijn verbonden, worden ook bezorgers geraakt en vliegen er op het hoofdkantoor mensen uit. Van de medewerkers die blijven wordt verlangd dat ze veertig uur werk leveren tegen 38 uur betaling. “Zo wil de Harense Smid de arbeidsvoorwaarden naar zijn hand zetten”, legt Ron Peters uit “ Maar daar kan de cao Elektrotechnische Detailhandel een stokje voor steken. ”FNV Bondgenoten neemt geen genoegen met het sociaal plan en wil alle medewerkers informeren. Daarvoor bezoekt de bond komende tijd alle vestigingen van de Harense Smid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *