Paniek voetbal wethouder sport – Geen tariefsverhoging sportverenigingen

groningen-zernike-sportvelden-1De tariefsverhoging voor sportverenigingen in de stad Groningen gaat niet door. Dat maakte wethouder Paul de Rook bekend in de gemeenteraad.

De sportclubs hebben hem op juridische problemen gewezen, aldus De Rook. Daarom is de verhoging voorlopig van de baan. Het college was van plan de amateurclubs een huurverhoging van elf procent op te leggen, omdat het subsidiebudget in 2015 met 230.000 euro wordt overschreden.

Gat in begroting
Veel amateurclubs kwamen samen in opstand tegen de plannen. Volgens de verenigingen komen ze in de problemen, omdat de begroting voor komend jaar al is vastgesteld. Daar zou ineens een gat in vallen, dat voor sommige clubs oploopt tot duizenden euro’s. Ook wijzen ze erop dat ze in de toekomst de contributie moeten verhogen om de extra kosten op te vangen. Dat zou het lidmaatschap van een sportvereniging voor veel mensen onbetaalbaar maken.

Het besluit om het voorstel tot de tariefsverhoging in te trekken, nam de wethouder een paar uur voor de vergadering in de gemeenteraad. Een aantal fracties in de raad is verbolgen over de gang van zaken.

Bron: RTV-Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *