Partij voor de Dieren deelt bewonersmening geen Moskee

groningen-selwerd-moskee-bezoek erica van lente-1Net als bij de bewoners van Selwerd en Paddepoel is de PvdD de enige partij die tegen de bouw van de nieuwe moskee is. De partij is tegen de sloop van de witte boerderij waar de moskee nu in gehuisvest is en vindt dat er gezocht moet worden naar een alternatieve locatie. De Groninger wethouder Roeland van der Schaaf vindt dit geen optie. De wethouder is in gesprek met de wijkraden die geen afspiegeling van de wijk zijn.

Er zijn slechts 110 bezwaren ingediend en het merendeel gaat over de beperkte parkeeroverlast. Parkeeroverlast waarvan de overlast gegevens ontbreken en waar voor alsnog nog geen passende oplossing is voor gevonden. Steeds weer wordt het argument gebruikt dat de moskee al geruime tijd aanwezig is in het park in een verbouwde boerderij. De boerderij is nu net waar het omgaat. Het hoort bij het park en daar past geen nieuwe moskee volgens de vele bewoners.

7 gedachten over “Partij voor de Dieren deelt bewonersmening geen Moskee

  • en dan nog de bewoners in de omgeving die niet hun stemmen uitbrengen , jammer dat dit gebeurd ,maar helaas hun mening heeft geen waarde als ze dit niet doen of durven te doen.

 1. Allereerst wil ik aangeven dat er afgelopen zondag een open dag werd gehouden in de Moskee Groningen waar ongeveer 50 bewoners uit de buurt bij aanwezig waren.
  Deze bewoners hebben op misschien een enkeling na hun gedachten bijgeschaafd en staan nu positief tegenover de nieuwbouw IN het park.

  Het bericht dat ‘de’ bewoners tegen de nieuwbouw in het park zijn klopt dus niet.

  Daarnaast wordt er gehamerd op het parkeerprobleem, maar zijn er tot nu toe maar 3 mensen langsgekomen om te zien hoe het daar OP DIT MOMENT mee staat. Dat is bizar! Deze mensen hebben overigens toegegeven dat er GEEN parkeerprobleem is. En ik ben degene die meerdere malen heeft uitgelegd dat de komst van een nieuwe moskee niet meer mensen brengt, gezien het niet gaat om het gebouw maar om het belijden van het geloof!

  • jammer dat dit zo laat bekend is gemaakt, daar de meeste mensen al een afspraak hebben staan en op een tijdstip dat andere bewoners naar hun eigen kerk gaan. geen samenwerking om iets te doen op dit gebied en vooral niet op een zondag.

 2. Vraag; wat is er gebeurd met het bezwaar van de brandweer Groningen t.a.z. van de parkeerproblemen rond de Moskee? Oplossing parkeerprobleem: asfalteer de tip naast de milieu-dienst, gr. Henk B.

 3. Waarom niet gewoon zoiets als de stadskerk aan de friesestraatweg, mooi verbouwd pand op industriegebied, geen parkeeroverlast en geen lawaai, makkelijk aanrijden voor bezoekers, die hoeven niet door een woonwijk en ruimte genoeg, waarom doen zij dat wel en moet dit hier met alle geweld blijven.
  Er staan echt panden genoeg leeg en er is ook genoeg bouwgrond, want niet alleen hebben we straks een pand die hier niet past, maar hebben er ook vreselijk veel troep en bouwverkeer van tijdens de bouw.
  Tegenwoordig heeft bijna iedereen een auto, een kerk of moskee past prima op een afgelegen terrein tegenwoordig, dat hoeft niet meer in een woonwijk te zitten, vervoersmogelijkheden genoeg tenslotte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *