Partij voor de Dieren en SP eisen controle sollicitatieplicht Rehwinkel

demonstratie, megastallenDe Socialistische Partij en de Partij voor de Dieren in Groningen willen van de gemeente weten wat zij gaat doen om de sollicitatieplicht, over het de inmiddels omstreden vertrek van burgemeester Peter Rehwinkel, gaat doen om dit te controleren en of de functie uitzicht biedt op een betaalde baan. Ook willen ze weten wat de rest van het college vindt van het feit dat Rehwinkel een vrijwillige functie in Spanje gaat bekleden. Dit op kosten van de gemeente Groningen.

 

Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren vindt het moreel gezien “op zijn minst merkwaardig dat een burgemeester van een gemeente die zulke grote financiële problemen kent, er zelf voor kiest om weg te gaan maar tegelijkertijd wel aanspraak te doen op wachtgeld”. Kelder erkent dat Rehwinkel wettelijk gezien recht heeft op het wachtgeld, maar is het niet eens met deze gang van zaken. De fracties willen ook weten of Peter Rehwinkel zijn voornemens met betrekking tot vertrek uit Groningen, het aannemen van een vrijwillige functie in Spanje gebruikmakend van het wachtgeld, voor bekendmaking heeft overleg met het college.

 

Kortom, het hoofdstuk Rehwinkel wordt steeds mysterieuze. De gezamenlijke verklaring vandaag is tot op heden uitgebleven tot grote verbazing van de nieuwszenders RTL, RTV-Noord en OOGTV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *