Paul de Rook opent Vindicat en stad

Vanaf vandaag, donderdag 16 april,  tot en met zondag 19 april is het eindelijk weer zover: de Stadjersweek 2015! Wethouder Paul de Rook nam vanavond niet één maar liefst zet cadeau’s voor de stad in ontvangst van studentenvereniging Vindicat atque Polit, waarna hij middels de startknop het evenement opende.

Deze week, met als thema ‘Vindicat en stad – samen voor eeuwig verenigd, Groningen ons gedeelde pronkjewail’, zullen er vier dagen lang verschillende activiteiten worden georganiseerd voor de stad Groningen en zal de sociëteit worden opengesteld voor alle Groningers. De vereniging mag al zo lang gebruik maken van ons gedeelde ‘pronkjewail’ dat zij graag iets terug willen doen voor Groningen en haar inwoners.

Alle foto’s: klik hier 

Vanavond een optreden van de legendarische band Van Dik Hout, bekend van onder meer Zij maakt het verschil, Zo stil in mij en vele andere nummers. Aansluitend wordt er in de mensa doorgefeest, waar onder andere de fameuze mannen van de Swag Police zullen draaien. Daarnaast vinden er van donderdag tot en met zondag overdag evenementen plaats voor diverse doelgroepen. Zo organiseren zij een boottocht voor senioren, een uitgebreid dagprogramma voor gehandicapten, een kinderspeeldag op het Ebbingekwartier en een groot sportevenement op de Grote Markt waar onder andere een basketbalclinic wordt gegeven door landskampioen Donar, waarbij ook de cheerleaders uiteraard niet zullen ontbreken.

De thuisband bracht tijdens de opening het lustrumlied ten gehore:

Ook is er zaterdagavond voor de cultuurfanaten een cabaretshow met lokaal talent . Op vrijdag en zaterdag is er Island in the Sun op het zelfgecreëerde terras voor de sociëteit van Vindicat. Er zullen verscheidene artiesten optreden, waaronder de bekendste staatmuzikant van Groningen, Moti Rymarczuk, en de populaire DJ’s VOlaf & Hufmans, die al meerdere buitenlandse boekingen op hun naam hebben staan. De vrijdagavond zal in het teken staan van ‘favoriete stadjers’. Op deze avond kunnen leden hun favoriete stadjer uitnodigen om een avond om nooit te vergeten mee te maken op de sociëteit van Vindicat. Zaterdagavond wordt de Island in the Sun omgetoverd tot ’t Groninger Weiland. Typische Groningse dranken en happen zullen hier in overvloed aanwezig zijn en het Weiland zal aangekleed worden op een manier die ons gedeeld ‘pronkjewail’ recht aan doet.

Het beloven een paar waanzinnige dagen te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *