Peperdure verbouwingskosten stadhuis Groningen

Groningers draaien op voor dure verbouwing stadhuis

De gemeenteraadsfracties van het CDA en de SP willen dat het college stopt met de peperdure verbouwingsplannen voor het stadhuis. In eerste instantie leken de plannen al zo’n 15,5 miljoen euro te kosten, vorig jaar gaf het college aan dat de kosten miljoenen euro’s hoger uit gaan vallen dan deze 15,5 miljoen. Wel zou er een optie komen die binnen het oorspronkelijke budget past, maar daar zal het ontwerp fors voor moeten worden aangepast. In september 2017 stelden beide fracties voor om niet meer te doen dan het noodzakelijke bij de renovatie van het stadhuis. Deze optie, waarbij er ook sprake zou zijn van een duurzaam en toekomstbestendig stadhuis, kostte zo’n 7,5 miljoen euro, maar kon toen niet op een meerderheid van de gemeenteraad rekenen.

CDA-fractievoorzitter René Bolle is ontstemd over de hoge kosten en het geboden alternatief. ‘Het zijn de inwoners van onze gemeente die moeten betalen voor deze superdeluxe verbouwing. We zien we dat gemeentelijke belasting omhoog gaat en dat parkeren fors duurder wordt. Het alternatief wat het college zegt te presenteren is niet volwaardig en biedt geen échte keuze voor de gemeenteraad.’ Ook SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk kan het college totaal niet volgen in de gemaakte keuzes: “Coalitiepartijen die ‘moord en brand‘ schreeuwen omdat er te weinig geld voor zorg, werk en inkomensondersteuning is, zijn niet serieus te nemen. Laat de raadzaal op de begane grond en geef het geld uit aan noodzakelijke behoeften van Groningers.“ ’.

De komende weken hopen de beide partijen andere fracties te kunnen overtuigen om niet te kiezen voor deze dure verbouwingsplannen en te kiezen voor het goedkoopste alternatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *