Peter den Oudsten een burgemeester dicht op de samenleving

groningen-centrum-grote markt-kennismaking peter den oudsten-3Fit en volledig beschikbaar verheugt aankomend burgemeester Peter den Oudsten zich op zijn komst naar Groningen. Een ambtsperiode voor zes jaar vanaf 1 januari 2015. Peter den Oudsten vertelt dan hij deze zomer wel overwogen zijn beslissing heeft genomen met de ambitie om de stad Groningen de trekkende kracht van het Noorden te maken.

Peter den Oudsten is een sociaal democraat in hart en nieren en verruilde D66 in 1985 voor de Partij van de Arbeid. In die tijd gezien de partij waar meer het sociale aspect te vinden was. Zelf zegt de komend burgemeester affiniteit te hebben met de onderwerpen armoede en voor hen die zich bevinden aan de onderkant van de samenleving.

De aankomend burgemeester ziet een belangrijke rol voor hem weggelegd als bruggenbouwer om de economie in het Noorden te gaan versterken. Ook nu speelt de aankomend burgemeester al een belangrijke rol in de kennisstad Enschede en de processen in Groningen zijn op zich niet anders. Nieuwe ontwikkelingen en innovaties zijn hem niet vreemd. Groningen zal, als het aan den Oudsten ligt, in de toekomst een economisch bepalende positie innemen als invloedrijke stad van het Noorden.

Binnen de gemeente organisatie zal Peter den Oudsten informeel optreden maar wel resultaat gericht.

Ook op het terrein van veiligheid is den Oudsten geen onbekende. De aardbevingsproblematiek daar heeft hij inmiddels kennis van genomen maar hij zal zich hier de komende tijd op gaan inlezen om van de hoed en de rand op de hoogte te zijn.

Kortom, Groningen kan zich verheugen op een burgemeester met visie en een man die dicht op de samenleving wil zitten en stad en platteland met elkaar wil verbinden, immers je kunt niet zonder elkaar.

Eén gedachte over “Peter den Oudsten een burgemeester dicht op de samenleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *