Vrouw overreden door lijnbus Kastanjelaan

SONY DSCEen 68 jarige vrouw werd op de Kastanjelaan overreden door een lijnbus en raakte ernstig gewond. Zij is met spoed naar het UMCG gebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) deed onderzoek naar de oorzaak. Een 56-jarige buschauffeur was net weggereden vanaf het Noorderstation. Toen zij met de bus rechtsaf wilde slaan, waarschuwde iemand haar dat er iets aan de hand was. De vrouw bracht direct de bus tot stilstand. Op dat moment trof men de 68-jarige gewond aan onder de bus. Zij zat tevens bekneld tussen haar fiets en de bus. Brandweerpersoneel bevrijdde het slachtoffer uit haar benarde positie. Ambulancepersoneel bracht de vrouw met beenletsel naar het ziekenhuis. De politie maakte een rapportage en een analyse van het ongeval.

Er zijn meerdere bewoners in de wijk die beweren half van hun fiets gereden te zijn door een bus die vond dat hij of zij mocht snijden toen deze weg reed van zijn halte aan het begin van de Kastanjelaan. Een verkeerssituatie waarbij je je kunt afvragen hoe veilig veilig is.

Foto’s: Groningsnieuws.nl

2 gedachten over “Vrouw overreden door lijnbus Kastanjelaan

  1. Het is triest dat het gebeurd is maar er zijn verkeersregels bedacht als een bus vertrekt van zijn halte en zijn richtingaanwijzer aan heeft, heeft de bus voorrang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *