Halfords failliet waaronder winkel Paddepoel

halfordsWinkelketen Halfords, bekend van onderdelen voor fietsen en auto’s, is dinsdag failliet verklaard. De keten heeft twee vestigingen in de stad waaronder één op het winkelcentrum Paddepoel aan de Dierenriemstraat.

Halfords vroeg het faillissement zelf aan. De oorzaak van het bankroet zou te wijten zijn aan veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat.

In 2013 bereikte de toenmalige eigenaar Macintosh Retail Group overeenstemming over verkoop van de winkelketen aan het management. De winkelketen stond al sinds 2011 in de etalage, maar de verkoop duurde veel langer dan verwacht.

Doorstart
Het bedrijf voerde diverse bezuinigingsmaatregelen door en verbeterde het onlineverkoopkanaal. Ondanks deze maatregelen kon een faillissement niet worden afgewend. Volgens de directie van Halfords zou een doorstart tot de mogelijkheden horen, meldde RTL Z eerder op de dag.

De beursgenoteerde retailgroep MacIntosh heeft nog voor miljoenen aan leningen uitstaan bij het failliete Halfords Nederland. De retailgroep verkocht de winkelketen destijds voor 1 euro. Na de overname is Macintosh Halfords blijven financieren met een kredietfaciliteit van 9,5 miljoen euro. De vordering van Macintosh op Halfords is in de boeken van Macintosh

gewaardeerd op 6,4 miljoen euro, liet Macintosh weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *