Herfst in Paddepoel Groningen

groningen-selwerd-park selwerd-herfst-aly wieringa-1Om van de herfst te genieten hoef je niet per se de stad uit: in Groningen staan heel veel prachtige bomen! Om de schoonheid van de herfstige stadsbomen in beeld te brengen organiseren de Natuur en Milieufederatie Groningen en de Gemeente Groningen daarom de fotowedstrijd Herfst in Stad (klik hier). Vandaag twee foto’s uit de wijk Paddepoel met zicht op park Selwerd.

De herfst is weer in volle gang. Al veel soorten bomen zijn van kleur verschoten en het prachtige pallet van herfstbladeren is al gevormd. Door het mooie weer is de kans groot dat de gekleurde bladeren dit jaar lang aan de bomen blijven zitten.

groningen-selwerd-park selwerd-herfst-aly wieringa-2

Inwoners van de Gemeente Groningen worden uitgenodigd om voor de wedstrijd een foto van hun favoriete herfstboom of bomengroep in de Gemeente Groningen op de interactieve kaart op www.bomen050.nl te plaatsen voor 3 november 2014. Op 11 november wordt de winnaar bekendgemaakt, die een prachtige duurzame nestkast voor vogels ontvangt. De inzendingen worden geëxposeerd in de hal van het gemeentegebouw aan het Zuiderdiep van 19 – 28 november.  Onder de rest van de inzenders worden 5 biologische krokuspakketten verloot. Krokussen groeien heel goed onder bomen.

Foto: Aly Wieringa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *