Pissende IJsbeer officieel onthuld bij Groninger Museum

Vanmorgen rond de klok van half twaalf de officiële onthulling van de Pissende IJsbeer van Florentijn  Hofman in de gracht tegenover het station en naast het Groninger Museum. Vanaf morgen vind in het Groninger Museum de tweede editie van de populaire Kinderbiënnale plaats waar kinderen en volwassen uitgedaagd worden tot interactie met kunst en waar kunstenaar uit binnen- en buitenland werk presenteren dat aanzet tot nadenken over een betere wereld. De Kinderbiënnale is te zien vanaf 9 maart t/m 3 november 2024 en zolang zal ook de pissende ijsbeer aanwezig zijn.

Florentijn Hofman gaf enige uitleg aan kinderambassadeur Chelsey hoe de app werkte voor het aanzetten van de straal en na op het juiste knopje gedrukt te hebben werd de straal in gang gezet en kan er vanaf nu gesproken worden over een pissende ijsbeer in Groningen.

IJsbeer en klimaat
De Pissende IJsbeer stond vanaf juli 2023 een half jaar lang in Amersfoort. Kunstenaar Florentijn Hofman, bekend van zijn enorme gele badeenden, ging op zoek naar een nieuwe plek voor het reusachtige beeld. Deze vond hij bij het Groninger Museum, waar hij ook met het kunstwerk Wurm deelneemt aan de Kinderbiënnale met het thema A Better Place. De ijsbeer plast tijdens de tentoonstelling in de gracht naast het station en uit daarmee zijn ongenoegen over klimaatproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *