Plantsoenloop 2022 – I did it – Kloar!

Vandaag, 5 november, gingen zo’n 3600 deelnemers van start in de 64e editie van de Plantsoenloop in het Noorderplantsoen in Groningen. Start en finish dit jaar vanaf de Kruissingel. We waren aanwezig bij de afstanden die vooral door de kinderen werd afgelegd. Alleen of samen met mamma of pappa. Allemaal winnaars, maar er kunnen altijd maar een drietal de beste zijn. Alle foto’s van vandaag: klik hier 

Een hele drukte rondom het paviljoen en in de nabijheid van de muziekkoppel in het prachtige Noorderplantsoen. Een nieuw parcours met snellere tijden dat vorige jaren. De kersverse kinderburgemeester van Groningen Fatoumata verrichte het startschot.

Bij de heren won Nik Lemmink en Silke Jonkman de eerste vrouw die de 64e editie van de Plantsoenloop op hun naam konden bijschrijven. De 24-jarige Lemmink, lid van Team 4 Mijl, legde de heuvelachtige loop over 8 kilometer af in 23 minuten en 58 seconden. Dat was ruim een minuut sneller dan de tijd van de winnaar van vorig jaar, Tom Hendrikse. Zijn ploeggenote Silke Jonkman deed 26 minuten en 32 seconden over de loop. Dat was zelfs ruim anderhalve minuut sneller dan haar winnende tijd van vorig jaar.

De wedstrijd voor mannen over 4 kilometer werd gewonnen door een lid van het Groningse Team 4 Mijl. Nick Marsman won in 11 minuten en 59 seconden, exact dezelfde tijd als vorig jaar, toen hij eveneens won. Bij de vrouwen was Bernice Meijer, afkomstig uit Veendam, de snelste, in 13 minuut 51.

Kinderburgemeester Fatoumata verrichte het startschot en reikte halverwege het loopfestijn een cheque van 1480 euro uit aan de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis, al enkele jaren het goede doel van de deelnemers aan de Plantsoenloop. Fatoumata is inmiddels ambassatrice van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Foto’s: Rieks Oijnhausen – FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *