Ploegen met paard bij Toentje in de Oosterparkwijk

Stichting Toentje is een initiatief van Jos Meijers, gemeente Groningen en de Stadse voedselbank. Op 12 maart 2014  was het wethouder Dig Istha die op de tractor plaats nam om  compost uit te rijden over de  groentetuin aan de Stadswerf in de Oosterparkwijk. Inmiddels zijn de tuinen verplaatst en bevinden zicht op de groenstrook tussen de Oliemuldersweg en de Paradijsvogelstraat.

Vanmorgen vroeg is gestart met het nieuwe plantseizoen. En alvorens te planten moet de grond bewerkt worden. Op milieuvriendelijke wijze werd de grond geploegd met paard door Eite Oosterveld uit Eenum. Menigeen keek op vanmorgen bij het passeren van de tuinen.  Een paard met ploeg? Ja inderdaad, een beeld wat vroeger heel gewoon was en inmiddels nostalgie. Eite Oosterveld was vroeg uit de veren vanmorgen en was rond half negen al druk bezig met zijn Hongaarse trekpaard Kormos.

Eite is verbonden aan Stichting Trekkend Werkpaard Groningen. Een stichting die tot doel heeft om het bewerken van gronden, bossen en heidevelden op ouderwetze wijze in stand te houden.

Het Toentje project in Groningen brengt mensen bij elkaar en biedt een duurzaam platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie en gezondheidsbevordering.

Kortom, Een mooi duurzaam begin van een nieuwe traditie op Toentje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *