Witkar nieuw autodeelconcept in Groningen

Vandaag, donderdag 6 april heeft wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen het startschot gegeven voor een nieuw autodeelconcept in Groningen: Witkar. Een moderne vorm van autodelen, met 4-persoons Smart ForFour auto’s, gebaseerd op het floating car principe: dus starten op de plek die jou uitkomt, maar ook weer achterlaten op de voor jou handige plek. Lokaliseren, reserveren, openen en starten gaat allemaal via smartphone.

Bijdrage

Autodelen levert een bijdrage aan de vermindering van het autogebruik en -bezit. Uit landelijk onderzoek blijkt dat er per saldo minder autokilometers door gebruikers worden afgelegd, omdat bijvoorbeeld de tweede (of zelfs eerste) auto van de hand wordt gedaan of omdat er bewuster met het gebruik van de auto wordt omgegaan doordat per keer betaald wordt.

Tweede stad

De Amsterdamse onderneming Witkar is onderdeel van de landelijke KAV-autoverhuur. Het autodeelconcept is begonnen in Rotterdam. Groningen is nu de tweede stad, Den Haag volgt snel.

Bron: Groningen bereikbaar – Foto’s: Siebrand Wiegman

Eén gedachte over “Witkar nieuw autodeelconcept in Groningen

  1. M .H. Vanaf Maandagmiddag staat er een witkar doodstil voor mijn huis op de parkeerplaats voor mijn huis, Zonnelaan 309!!!!!!!!!! Na al de ophef zal dat niet de bedoeling zijn!!!!! Ik ben benieuwd! Vr groet J.P. Perdeck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *