Politie schiet verwarde man in been in de Stationsstraat

politie rademarkt bij avond 01De politie heeft zaterdag op zondagnacht in de Stationsstraat in Groningen een 32-jarige verwarde man in zijn woning in het been geschoten.

Agenten reageerden op een melding dat de man in geestelijke nood verkeerde en zichzelf in zijn woning iets dreigde aan te doen. De agenten zagen, gekomen bij de woning, dat de man een vuurwapen bij zich had. Hierop trokken de agenten zich terug. De bewoners van de omliggende woningen, ongeveer 20 mensen, werden voor hun eigen veiligheid naar het politiebureau in Groningen gebracht en daar opgevangen.

Noodzaak

Met behulp van een onderhandelaar van de politie werd geprobeerd contact te krijgen met de 32-jarige. Dit contact had niet het gewenste effect. Uiteindelijk werd besloten dat het arrestatieteam een inval zou doen. Ook werd een politiehond bij de inval ingezet. Tijdens de inval voelde een politieagent van het arrestatieteam zich genoodzaakt om de man in zijn been te schieten. De man werd na medische behandeling in de woning naar het ziekenhuis gebracht.

Rijksrecherche

De bewoners mochten enkele uren later weer terug naar hun woning. In de woning is uitgebreid sporenonderzoek verricht. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het schietincident.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.