Popsector Groningen slaat handen ineen

groningen-ebbingekwartier-eurosonic opbouw-1Op initiatief van cultuurwethouder Dig Istha zet de Groningse popscene tijdens Eurosonic/Noorderslag aanstaande vrijdag 17 januari een handtekening onder verdergaande samenwerking. Hiermee wil Groningen de stevige positie in de top van de Nederlands popsteden versterken. De afspraken gaan onder andere over talentontwikkeling, cultuureducatie en afstemmen van het programma. Namens de gemeente ondertekent Dig Istha het convenant.

De deelnemers ondertekenen het convenant om binnen twee jaar tot een bindende samenwerkingsvorm te komen. Het convenant bevat een stevige ambitie. Punten waarop de partners willen samenwerken zijn: een gezamenlijk aanbod van cultuureducatie, als lobbygroep afstemmen, talentontwikkeling, expertise uitwisselen, gemeenschappelijke marketing en ticketing, een online verzamelpunt voor alle muzikale activiteiten en maatschappelijke verantwoording zoeken voor het popklimaat. De gemeente werkt nadrukkelijk mee om een zo optimaal mogelijk popklimaat te creëren. Een klimaat waarin de toplaag, het middensegment en de basis actief met elkaar in verbinding staan. Zodoende kunnen talentvolle muziekmakers door groeien en alle partijen samen de culturele popketen in de stad versterken.
Popnota
De gemeente stelde in 2011 de popnota ‘No guts no glory’ vast. Eén van de conclusies in de nota is de nadrukkelijke wens van de popsector om beter samen te werken. Geen concurrentie, maar samen optrekken vanuit het besef dat gedroomde ambities alleen dan werkelijkheid kunnen worden. Dat is het uitgangspunt van het popveld. De gemeente vervult op verzoek van het popveld de rol van procesbegeleider in de zoektocht naar een samenwerkingsvorm.

Samenwerkende partijen en ondertekenaars

Vera: directeur dhr. R. Bangma, De Oosterpoort & de Stadsschouwburg: directeur mw. N. Stellingsma, Urban House: projectleider mw. I. Struyk, Chrisgarrit.com: programmeur en organisator, dhr. C. Garrit, POPGroningen: coördinator dhr. S. Nijdam, Stichting Muziek Over Groningen: projectleider dhr. D. Idema, Nederlandse drum and bass-groep Noisia: mede-eigenaar, dhr. W. Flapper, Stichting Viadukt: secretaris dhr. E. Bosma, Eurosonic/Noorderslag: directeur dhr. D. Houben, gemeente Groningen: wethouder cultuur, dhr. D. Istha.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *