Themabijeeenkomst Goed verzorgd in huiskamer CasPoMor

groningen-paddepoel-caspomor-ouderenzorg-3De verandering in de zorg heeft grote gevolgen. TSN Thuiszorg betrok studenten van de Hanzehogeschool bij dit onderwerp. Aukje Jellema (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en Marloes Beeres (Verpleegkunde) ontwikkelden een themabijeenkomst over de ontwikkelingen van de veranderde zorg. Wat moeten ouderen weten en wat zijn de veranderingen in de zorg. Vanmorgen de eerste bijeenkomst in de huiskamer van de CasPoMor bewoners door Diana van Hebel van TSN thuiszorg.

Het overheidsbeleid gaat veranderen. Langer thuis wonen en minder snel naar een verpleegtehuis. De regering volgt het beleid dat er enerzijds bezuinigd moet worden en anderzijds de zorg anders ingericht moet gaan worden.   TSN thuis gaf vanmorgen de voorzet met een presentatie hoe hier invulling aan te geven.

De meeste ouderen beschikken niet over internet en verkrijgen het nieuws middels de krant of televisie en zien door de bomen het bos niet meer.  Gelukkig hebben de CasPoMor bewoners een aantal vrijwilligers als Geertje Joling en Alie Wieringa die altijd hun klaar staan.  Er moet heel wat gebeuren in voorlichting en aanpassingen in de woonomgeving om langer op je zelf te kunnen wonen. Dat moet met verschillende partijen. Sommigen zijn alleen en de familie is druk en hebben geen of onvoldoende tijd. Hoe organiseren wij de zorg.  De presentatie van vanmorgen gaf meer duidelijkheid en is een goede start. Nu het vervolg de invulling om in 2015 klaar te zijn ouderen te kunnen verzorgen.

Alle foto’s van de huiskameractiviteiten: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *