Prijzen slimme route uitgereikt

groningen-centrum-slimme fietsroute-prijsuitreiking-13Maar liefst vijfenzeventig inzendingen van deelnemers aan de prijsvraag slimme route. Alle deelnemers hebben een setje fietslampen mogen ontvangen en vanmorgen werden de prijzen uitgereikt door wethouder Joost van Keulen in de hal van het Stadhuis. De winnaars lichten hun eigen ideeën toe. Kunst langs de route, invoegstroken aan de Zernikelaan, het stoplicht Elzenlaan/Eikenlaan laten knipperen, een breder fietspad Park Selwerd en oplossingen bij de Planetenlaan. Winnaar werd het idee om meer kunst langs de route te plaatsen in Park Selwerd. Zij mocht met nieuwe fiets naar huis.

We waren enigszins verbaasd dat de wethouder Joost van Keulen het idee kunst langs de route met veel enthousiasme omarmde maar gelijktijdig melde dat geld een probleem zou zijn in een tijd waarin bezuinigd moet worden. Wel  legde hij de koppeling met Minerva om de plannen mogelijke verder uit te werken, niet wetende dat de wijken inspanningen gedaan hebben of nog steeds willen,  kunst langs de route te plaatsen samen met de kunstenaars uit de wijken en bij het ingang van Park Selwerd, de poort van Groningen voor de Pieterpad lopers, informatie te plaatsen.  Wij verwijzen naar een eerder geplaatst artikel. Hieruit mag helaas wederom geconcludeerd worden dat politiek haar wijken onvoldoende kent en dat is zoals op de politieke avond naar voren kwam,  zeer onbevredigend te noemen.

Met de grote stroom fietsers is de veiligheid onvoldoende geregeld is de beleving in de wijken en met name het kruispunt Prinsesseweg/Wilhelminakade, Pleiadenlaan en de Eikenlaan. Groningen, één van de steden met de meeste fietsers, is er met het uitreiken van prijzen niet alleen. Instanties als wijkraden en bewoners initiatieven worden nauwelijks betrokken in de plannen die hun directe leefomgeving raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *