Prins Maurits nu adjudant van de Koning

adjudant02Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven is vandaag bij Koninklijk Besluit benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Koning Willem-Alexander.

Tijdens de ceremonie in het Paleis op de Dam werd de Prins in bijzijn van de Koning, Koningin Máxima, Prinses Beatrix en bijna de hele Koninklijke familie door de Commandant Zeestrijdkrachten, vice-Admiraal Matthieu Borsboom, bevorderd tot kapitein-luitenant-ter-zee van de Koninklijke Marine.

Monogram
“U wordt niet zomaar adjudant van de koning. Daaraan is een uitgebreide carrière als dienstplichtig officier aan vooraf gegaan”, sprak Borsboom. De Prins maakte onder meer een wereldreis mee op een fregat. “Een periode waarin u het reilen en zeilen van de marine écht leerde kennen en die u heeft voorbereid op de taak die u nu aan de zijde van de Koning gaat vervullen.”

Als adjudant in buitengewone dienst kan Prins Maurits de Koning bijstaan of vertegenwoordigen tijdens ceremoniële militaire aangelegenheden. Op zijn uniform van de Koninklijke Marine draagt Prins Maurits het monogram van Koning Willem-Alexander.

Bron en foto: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *