Zeehondenkijkwand weer geplaatst Punt van Reide

natuur-zeezoogdieren-zeehonden-3Het Groninger Landschap heeft de zeehondenkijkwand aan de Punt van Reide weer opgezet. Bezoekers kunnen van achter de wand het komend seizoen weer zeehonden bekijken zonder die dieren te verstoren. Er is een afrastering aangebracht zodat bezoekers goed naar de wand worden geleid.

Het gebied rond polder Breebaart trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. Veel bezoekers komen speciaal voor de zeehonden die vlak achter de dijk liggen. Op sommige dagen liggen er tegen de 300 dieren. Het gaat om zowel mannetjes, vrouwtjes als een groot aantal jonge zeehonden. De jonge dieren wordt in het water bij de Punt geleerd te zwemmen en te jagen naar vis.

Het Groninger Landschap, het waterschap Hunze en Aa’s en de zeehondencrèche in Pieterburen besloten vorig jaar om een speciale kijkwand te plaatsen om te voorkomen dat mensen de dijk opklimmen en zo de zeehonden verstoren. De dieren schrikken namelijk van bewegende silhouetten op de dijk, maar wennen wel aan een kijkwand zolang de mensen er maar achter blijven en er niet naast of voor gaan staan. De kijkwand wordt in de herfst, bij het begin van het stormseizoen weer verwijderd.

Bron: Groninger Landschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *