Protest tegen schrijnende kamernood internationale studenten

Studenten- en jongerenorganisaties protesteren vandaag tegen kamernood internationale studenten in Groningenvoor het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De aanleiding is de schrijnende kamernood onder internationale studenten.

Politieke jongerenorganisaties ROOD, jong in de SP, DWARS en de studentenorganisatie Democratische Academie Groningen (DAG) sluiten zich aan bij het protest en roepen iedereen op dat ook te doen.

ROOD woordvoerder Jildou de Jong: “Universiteiten en hogescholen doen er alles aan om buitenlandse studenten binnen te halen vanwege de financiële voordelen. Zij zouden ook de verantwoordelijkheid moeten nemen om deze studenten te huisvesten.”

“Wij wijten de problematiek met name aan het perverse financieringssysteem dat universiteiten aanzet zoveel mogelijk studenten te lokken zonder ook daadwerkelijk zorg te dragen voor hun huisvesting. Daar moet de RUG meer aan doen”, stelt Adriaan Hengeveld van DAG.

ROOD, DWARS en DAG zijn niet betrokken bij de organisatie van het protest, maar roepen op tot participatie van studenten, jongeren en internationals in Groningen. Zo hopen wij de discussie over dit onderwerp én de onderliggende oorzaken op gang te brengen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *