Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen uitgereikt

De Vereniging Dierenambulance Groningen, Boetiek Armslag in Stadskanaal en de Kinderspelweek Zuidhorn zijn de winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2016. Gedeputeerde Eelco Eikenaar maakte de winnaars maandag bekend tijdens een feestelijke avond in het provinciehuis. “De provincie reikt nu al voor de 16e keer de vrijwilligersprijs uit en dit blijven we doen omdat het vele werk dat al die vrijwilligers verrichten van onschatbare waarde is.”
De winnaars kregen ieder een bedrag van 3000,- euro. De overige genomineerden, Het Hamelhuys in Groningen, De Rode Kruis Studentendesk Groningen en RTV Westerwolde ontvingen een aanmoedigingsprijs van 1000,- euro.

Achtergrondinformatie

Categorie Jeugd
KinderSpelweek Zuidhorn
Een hechte groep van zo’n 45 vrijwilligers tussen de 15 en 35 jaar zorgen al dertien jaar lang voor een fantastische week voor ruim 170 kinderen uit Zuidhorn en omgeving. De hele week is het groot feest en zijn er allerlei activiteiten, van hutten bouwen tot bootje varen, sport en muziek. De KinderSpelweek werkt samen met ouders, lokale ondernemers, de gemeente en dorpsbewoners, maar ook met de voedselbank, buurtwerk en vluchtelingenwerk. Door die samenwerking kunnen kinderen die het minder gemakkelijk hebben, kosteloos meedoen.

Categorie Leefbaarheid
Boetiek Armslag uit Stadskanaal
Boetiek Armslag is een kledingwinkel in Stadskanaal, speciaal voor mensen met een minimum inkomen of alleen AOW. Met een klantenkaart zijn zij ieder kwartaal van harte welkom om vier kledingstukken, schoenen of beddengoed uit te zoeken. Met al meer dan 1000 klantenkaarthouders voorziet de winkel in een grote behoefte. De boetiek ontvangt geen subsidies en wordt draaiende gehouden door 28 enthousiaste vrijwilligers. Een deel van de vrijwilligers was eerst klant en zet zich nu als vrijwilliger in voor de winkel. Ook vanuit de stichting NOVO komen mensen als dagbesteding bij Armslag werken.

Categorie Zorg
De Vereniging Dierenambulance Groningen
De 48 vrijwilligers van de Dierenambulance Groningen staan al zo’n 37 jaar dag en nacht klaar voor de dieren in de stad Groningen en de omliggende gemeenten. Zij helpen zieke en gewonde dieren, halen overleden (huis)dieren op en regelen desgewenst ook de begrafenis of crematie. Gevonden dieren worden geregistreerd, en er wordt geprobeerd de eigenaar te achterhalen. Daarnaast geven de vrijwilligers voorlichting op scholen en tijdens de open dagen. Een belangrijke nevendoelstelling is het bieden van participatiebanen, werkervaringsplaatsen en stageplekken. Soms is het vrijwilligerswerk een opstap naar een betaalde baan, maar het is vooral zinvol en mooi vrijwilligerswerk, in een hecht en betrokken team.

Foto: Provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *