PVV in verweer tegen komst moskee Paddepoel

politiek, politieke avond paddepoel selwerd tuinwijkDeze maand worden de plannen van het Islamitisch Centrum Groningen voor de bouw van een nieuwe moskee in Park Selwerd in Groningen ter visie gelegd. Om deze nieuwbouw mogelijk te maken zal de oude ‘Witte Boerderij’ moeten worden gesloopt. Voor het Islamitisch Centrum Groningen is het geld geen probleem meer.

Voordat de gemeente Groningen over dit plan echter een definitief besluit kan nemen, wordt iedereen tot eind november nog in de gelegenheid gesteld om bezwaren in te dienen.

De PVV Groningen deponeert de komende week bij ruim 6000 gezinnen in Selwerd en Paddepoel folders in de bus. Om deze nieuwbouw mogelijk te maken zal de oude ‘Witte Boerderij’ moeten worden gesloopt. Voor het Islamitisch Centrum Groningen is het geld geen probleem meer. Voordat de gemeente Groningen over dit plan echter een definitief besluit kan nemen, wordt iedereen tot eind november nog in de gelegenheid gesteld om bezwaren in te dienen.

De partij vindt dat de gemeente teveel een goed-nieuws-verhaal houdt door te zeggen dat er geen sprake is van overlast.

2 gedachten over “PVV in verweer tegen komst moskee Paddepoel

 1. Jammer dat ze hier zelf niet wonen, Het is gemakkelijker te antwoorden vanachter het bureau..Ze weten niet wat er hier dagelijks gebeurt en als ze al wel weten doen ze er weinig mee om de omgeving te beschermen tegen al het verkeer en mensen die ’s avonds/ ’s nachts , na een late dienst / luid schreeuwend , voor hum doen heet dat praten, over de parkeerplaatsen naar hun huis gaan. Er zijn genoeg andere panden buiten de woonwijken waar ze terecht kunnen voor hun gebedsdiensten en geen lawaaioverlast veroorzaken met hun auto’s enz.

  • Beste,

   u zegt dat u bescherming wil. Kunt u mij specifiek uitleggen waar u precies bescherming voor wil? Het is namelijk zo, dat wij nooit klachten hebben mogen ontvangen van u. Wij vinden het dan ook jammer, dat wij via deze weg moeten lezen dat er ”problemen” zijn.

   Persoonlijk heb ik niets gehoord, noch heb ik dingen gezien.
   In de Ramadan waren er parkeerwachters, op elke vrijdag zijn er parkeerwachters, dus waar komt uw probleem vandaan?

   Daarnaast wil ik u mededelen, dat wij al ruim 20 jaar op dezelfde plek staan en wij pas sinds de nieuwbouwplannen problemen te horen krijgen (via de media, of via wijkraden).

   Als u (zoals u het zegt) zoveel problemen ervaart, waarom dan nu pas aan de bel trekken? En nog niet eens bij ons.

   Ik wil u ook zeggen, dat wij ’s nachts geen diensten hebben en dus slaat het nergens op wat u zegt. In de ramadan gaat de laatste persoon rond 1/2 uur naar huis. Dan staan er parkeerwachters en als er dan al getoeterd wordt, zijn wij er om die persoon erop aan te spreken. Ik heb er bijna heel de maand gestaan en heb nooit lang luide stemmen gehoord. Waren die er wel (voor een aantal seconden) sprak ik ze aan en was het klaar.

   Bescherming is een onnodig groot gekozen woord en zorgt alleen maar voor een hekel aan de Islamitische gemeenschap in Groningen en dat betreuren wij ten zeerste. De nieuwe moskee moet er juist komen, op de plek waar de oude zit omdat ook wij deel zijn van de samenleving en daar actiever in willen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *