Raad van bestuur UMCG benoemd twee nieuwe leden

De Raad van Toezicht van het UMCG heeft prof. dr. A.G.J. (Ate) van der Zee, hoogleraar Gynaecologische Oncologie en afdelingshoofd Obstetrie en Gynaecologie, en drs. H.A. (Henk) Snapper RA RC, directeur Financiën en Control, per 1 januari 2013 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het UMCG.

De heer Snapper is benoemd in de vacature die is ontstaan na de benoeming van mr. J.F.M. (Jos) Aartsen tot voorzitter Raad van Bestuur in juli 2012. De heer Van der Zee volgt de heer drs. F.C.A. (Frans) Jaspers op.

Professor dr. Ate van der Zee studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude), specialiseerde zich in de Obstetrie & Gynaecologie en promoveerde in 1994 cum laude op zijn proefschrift ‘Translational research in ovarian carcinoma: cell biological aspects of drug resistance and tumor aggressiveness’. Als research fellow deed Van der Zee onderzoek aan het Beatson Laboratory, University of Glasgow en vanaf 1995 werkte hij als fellow gynaecologische oncologie aan het Toronto Sunnybrook Regional Cancer Centre.

Van der Zee is sinds 2000 hoogleraar Gynaecologische Oncologie en werd in 2006 benoemd tot afdelingshoofd Obstetrie & Gynaecologie in het UMCG. Daarnaast is hij voorzitter van het Stafconvent. Verder vervult hij verschillende (inter)nationale functies op het gebied van (gynaecologisch) kankeronderzoek, was tot vorig jaar voorzitter van de European Society for Gynaecologic Oncology (ESGO) en is oprichter van het European Network for Translational Research in Gynaecological Oncology (ENTRIGO). Ate van der Zee is promotor van 33 promovendi, sleepte als hoofdonderzoeker (PI) vele grants in de wacht en heeft onder andere 230 PubMed papers op zijn naam staan met meer dan 5700 citaties. Als docent is hij onder andere begeleider van studenten Geneeskunde in het MD/PhD-traject van de Junior Scientific Masterclass. Met Ate van der Zee treedt dus een actieve dokter-onderzoeker-docent in de Raad van Bestuur aan.

Drs. Henk Snapper RA RC kwam in 2004 als concern controller werken in het UMCG en is sinds 2007 directeur Financiën en Control. Snapper is in die functie onder andere verantwoordelijk voor het financieel beleid, risicomanagement, informatiebeveiliging en de contractonderhandelingen en relaties met de zorgverzekeraars. Afgestudeerd als econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen, volgde hij diverse postdoctorale opleidingen, onder meer tot registercontroller en registeraccountant. In 2007 was Snapper winnaar van de landelijke scriptieprijs van de Vereniging van registercontrollers. Voordat hij in dienst kwam bij het UMCG, was Snapper acht jaar werkzaam bij Ernst & Young accountants en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Daarnaast is Snapper lid van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Toneel.

Bron: UMCG

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *