Rechtzaak dubbele moord aangehouden

groningen-centrum-nieuwe boteringestraat-rechtbank (1 van 1)De rechtbank in Groningen heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie de rechtszaak over de dubbele moord vorig jaar in de stad aangehouden. Het OM wil meer onderzoek naar de verklaringen die de verdachte donderdag ter zitting heeft gegeven.

De zaak wordt op 7 augustus in een zogeheten regiezitting voortgezet. 

De 39-jarige Maikel S. wordt verdacht van de moord op twee Stadjers, 18 januari vorig jaar. De 71-jarige Trevor Griffiths werd om het leven gebracht in zijn woning aan de Waldeck Pyrmontstraat, de 66-jarige Gudrun Küster in haar huis aan de Oliemuldersweg. Het motief is waarschijnlijk roof geweest.

Tot nu toe beriep de verdachte zich op zijn zwijgrecht, maar vandaag doorbrak hij dat met verklaringen die hem zouden moeten vrijpleiten van betrokkenheid bij de uiterst gewelddadige moord. Het Openbaar Ministerie heeft veel technisch bewijs, zoals DNA-materiaal en bloedvlekken op de kleding van de verdachte, die van de slachtoffers afkomstig waren. Ook had S. de mobiele telefoons van Griffiths en Küster in bezit. Evenals een laptop van Griffith.

S. blijft echter ontkennen.

Bron: Karin Smalbil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *