Celstraffen woninginbraken Groningen en Drenthe

groningen-centrum-rechtbank-1De rechtbank in Groningen heeft donderdag vier mannen tussen de 19 en 24 jaar uit Groningen, Veendam en Harlingen veroordeeld tot celstraffen tot anderhalf jaar, waarvan tot zes maanden voorwaardelijk. De mannen pleegden begin vorig jaar een groot aantal woninginbraken in Groningen en Drenthe. De mannen kwamen woningen binnen middels het forceren van deuren en ramen.

De mannen werden in april 2013 opgepakt. Justitie dacht daarmee 31 inbraken te hebben opgelost. De schade wordt op minimaal 70.000 euro geschat. De inbrekers kwamen binnen middels het forceren van ramen en deuren. De schade wordt op minimaal 70.000 euro geschat. Maar liefst 11 woninginbraken werden aan de rechtbank voorgelegd. De daders werden veroordeeld voor inbraak en heling.

Tijdens huiszoekingen ontdekten de agenten op de gestolen goederen. De buitgemaakte spullen werden in het programma Opsporing Verzocht getoond, zodoende konden de eigenaren worden opgespoord.
Een vijfde inbreker, een 18-jarige man uit Groningen, was ten tijde van de inbraken minderjarig. Hij werd door de kinderrechter veroordeeld tot een jeugddetentie van anderhalve maand, gelijk aan het voorarrest met daar bovenop een werkstraf van 120 uur.

Bron: Karin Smalbil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *